Polecane linki:


  • Strona Główna

  • Szybkie obiady

  • Desery i słodkości

  • Śniadania

  • 3 Składniki

  • Wegetariańskie

  • Popularne:



    NAJLEPSZE TIRAMISU




    PANA COTTA




    SAŁATKA CEZAR

    Klopsiki w sosie pieczarkowym


    Klopsiki w sosie pieczarkowym to tradycyjne danie, które znają prawie wszyscy. Tajemnica dobrych klopsików tkwi w świeżym mięsie i dodatkach. Czego będziemy potrzebować?

  • 1 cebula
  • 500g mięsa mielonego
  • sos pieczarkowy Winiary
  • łyżka oleju

  • Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Dodaj ją do mięsa. Dokładnie wyrób mięso na gładką masę i ułóż je w kulki. Uformowane klopsiki usmaż na oleju dotąd, aż się zarumienią. Na patelnię dodaj sos pieczarkowy Winiary i wszystko razem starannie wymieszaj. Przykryj pokrywką i duś przez 10-15 minut w zależności od rozmiaru klopsików. Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego!

    Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami Makaron tagliatelle z kurczakiem





    Najlepsze przepisy kulinarne. Wszelkie prawa zastrzeżone!