Polecane linki:Popularne:NAJLEPSZE TIRAMISU PANA COTTA SAŁATKA CEZAR |
Klopsiki w sosie pieczarkowymKlopsiki w sosie pieczarkowym to tradycyjne danie, które znają prawie wszyscy. Tajemnica dobrych klopsików tkwi w świeżym mięsie i dodatkach. Czego będziemy potrzebować? Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę. Dodaj ją do mięsa. Dokładnie wyrób mięso na gładką masę i ułóż je w kulki. Uformowane klopsiki usmaż na oleju dotąd, aż się zarumienią. Na patelnię dodaj sos pieczarkowy Winiary i wszystko razem starannie wymieszaj. Przykryj pokrywką i duś przez 10-15 minut w zależności od rozmiaru klopsików. Gotowe danie podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego!
|
|
||||
Najlepsze przepisy kulinarne. Wszelkie prawa zastrzeżone! |